Advocaat zoeken

Advocaat zoeken

Een advocaat zoeken kan lastig zijn. U bent als particulier meestal niet thuis in de juridische wereld. Waar moet u op letten om te weten of u te maken heeft met een goede en deskundige advocaat? Vijf kenmerken:

 1. De advocaat is aangesloten bij de Nederlandse orde van advocaten.
  Alle Nederlandse advocaten staan, na door de rechtbank te zijn beëdigd, geregistreerd bij de publiekrechtelijke beroepsorganisatie van de advocatuur, de NOvA. De NOvA houdt als toezichthouder in de gaten dat advocaten hun praktijk kwalitatief goed uitoefenen. De advocaten zijn verplicht zich continu bij te scholen.
 2. De advocaat werkt na beëdiging onder toezicht van een ervaren patroon en bouwt zo werkervaring op 
  Door deze werkwijze kunt u ervan uit gaan dat de net startende advocaten goed begeleid worden en kundig zijn.
 3. De advocaat is deskundig en wijst zaken af waar hij geen verstand van heeft of waar hij niet in gelooft. 
 4. De advocaat is onafhankelijk, partijdig, vertrouwelijk, integer en deskundig.
 5. De advocaat is creatief en denkt breed.
  Goede advocaten kijken naar het grote geheel en denken verder. Zij zijn creatief en niet voor een gat te vangen. Zij vinden voor vrijwel alles een oplossing of uitweg.

Bij de advocaten van 073advocaten kunt u deze vijf kenmerken direct afvinken.

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Of een brief van uw gemeente waar u niet goed uit komt? Er kunnen allerlei problemen op uw weg komen, waar u de hulp van een advocaat goed bij kunt gebruiken. In veel gevallen kan 073advocaten u direct op weg helpen en zo veel mogelijk zorgen uit handen nemen. Dat doen we graag voor u als particuliere cliënt. Ook als u een rechtsbijstandsverzekering heeft of voor gefinancierde rechtshulp in aanmerking komt. Wist u trouwens dat u vrijwel altijd zelf uw advocaat kunt kiezen als u een rechtsbijstandsverzekering heeft.

Helaas kunnen we u niet met alle problemen helpen. Om een goede kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen, houden wij ons niet met alle rechtsgebieden bezig, maar zo nodig verwijzen wij u dan door naar een gespecialiseerd kantoor. Voor de particuliere klant houden wij elke woensdag tussen 17:00 en 18:00 een gratis inloopspreekuur, waar u van harte welkom bent om uw probleem vrijblijvend aan ons voor te leggen. Bent u ondernemer ga dan naar Koopman Van Steijn Advocaten.

Neem nu contact op